Welcome to PalmLinux!

Moduly
· Domů
· Anketa
· Doporučte nás
· Download
· Fórum
· Hledat
· Odkazy
· Poslat článek
· Připomínky
· Soukromé zprávy
· Statistiky
· Váš účet
· Verze pro PDA
· Výměna bannerů

Sidebar
Přidat sidebar

Kdo je online
V tuto chvíli je 7 návštěvník(ů) a 0 uživatel(ů) online.

Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde

Reklama

©

Fórum

PalmLinux
!!!Linux 4ever!!!

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Nokia N810 - VNC problem

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmLinux -> Zkušenosti
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
p1n
Nováček
Nováček

Registrace: 18.7. 2009

PříspěvekZaslal: so červenec 18, 2009 10:38 pm    Předmět: Nokia N810 - VNC problem Citovat

Zdravim,
vidim ze vela temat ohladom N810 tu nie je ale predsa len skusim.
Som 5-rocny uzivatel Palmu (ziadny expert ale co potrebujem som rozbehal) a pred nejakym casom som kupil Nokiu N810. Mam verziu 5.2008.43-7 a niektore veci este stale neviem a nemam uz tolko casu ako kedysi hladat/skusat...
Takze poprosil by som niekoho ochotneho ci by mi s tym nepomohol.

1) da sa spravit hard reset inac ako preflashutim ?

2) je nejaky program na citanie knih vo formate pdb ?

a nakoniec momentalne najdolezitejsie:
3) ako rozbehat VNC ?
na cisty OS som nainstaloval VNC a vzdy mi pise "Could not connect to server". Skusal som aj IP ako cisla aj nazov (pouzivam DynDNS)
Internet funguje bez problemov bud WiFi alebo s BT cez Treo.
chcem sa s N810 dostat do PC s XP s RealVNC

vdaka.
pin
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
72ka
Moderátor
Moderátor

Registrace: 13.6. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 7:08 pm    Předmět: Citovat

1) neda, jen preflashnout
2) na knihy je nejlepsi FBReader (umi vsechny formaty)
3) VNCViewer mi behal vzdy a na vsem, vubec nevidim duvod, proc by to nemelo behat. Bezi ti na PC s XP VNC server? Podotykam ze VNC neni Vzdalena plocha jak ji ma Windows, to je jiny protokol RDP! Ale pro RDP muzes mit v Nokii taky klienta, neni problem, jedna se o klienta RDesktop
p1n
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 10:21 pm    Předmět: Citovat

dik za odpovede.
Ten reader som skusal ale zatial "to neni ono" - zvyk z Palm Fiction, ale casom sa to spravi.

Na XP mam kupene (vdaka praci) VNC Server Enterprise Edition E4.4.3 (r16583). Bezi mi to ok: Server is working normally in Service-Mode. Mam tam zapnute nejake sifrovanie ci co to je (server signature) a samozrejme heslo.
- Doma sa cez wifi pripajam XP na XP cez vnutornu IP 10.0.x.x s VNC viewer.
- Z vonku sa pripajam tiez z XP bud cez vonkajsiu IP 90.177.xx.xx alebo cez meno co som si dal cez DynDNS.
Akurat jeden pc s VNC mi bezi na defaultnom porte 5900 a druhy na 5905.

Z pociatku som premyslal ci nemoze byt problem vo VNC verzii pre XP, ale odskusal som to aj na VNC Free Server Edition ver. 4.1.2 a vysledok rovnaky.

Proste preflashnuta nokia, nastavene wifi, nainstalovane len VNC, zadane IP, klik connect a nic Sad

K RDesktop som sa este nedostal, to budem tiez casom potrebovat spolocne s OpenVPN, ale to ma cas, to nie je zatial priorita.
72ka
Moderátor
Moderátor

PříspěvekZaslal: st červenec 22, 2009 9:12 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, sam musim uznat, ze PalmFiction je perla na kterou asi nikdy zadny reader nebude mit. Casem ale poznas to, ze FBreader, ac vypada skromne, je perfektni nastroj. Muzes v nem mit i formatovane texty, hyperlinky. Ve spolupraci se StarDict si muzes tukanim na slova ziskat v bubline jejich preklad atp...

S tim VNC, ta hlaska Could not connect je takova nedostacujici, napsal si vycerpavajici popis a sam to taky nechapu proc by to nemelo jit. Zkusil bych VNC klient spustit z prikazovyho radku, mozna jestli ma nejaky verbose mode aby se dalo zjistit vic.

Ja osobne VNC pouzivam taky, ale vzdy mam jako server linuxovy desktop a vse jen v ramci me vnitrni site. Nikdy jsem nemel problemy, jak na n770 tak n810.
p1n
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2009 12:31 am    Předmět: Citovat

este raz dik za snahu,
nakoniec sa mi to podarilo spojit, ale musel som zrusit sifrovani Sad

Moj dalsi moj krok bude OpenVPN+RD a NAVIT, takze az mi na to vyjde cas a budem zo svojho neuspechu zufaly tak sa ozvem Very Happy

vdaka za vsetko
davideso
Nováček
Nováček

Registrace: 30.1. 2010

PříspěvekZaslal: so leden 30, 2010 12:20 pm    Předmět: Citovat

caute ja ties pridavam otazku mam nokiu n810 a vcera som ju vypol a dneska ked ju zapnem tak sa zapne 5 sekund reaguje a hned sa restartne prosim vas neda sa tam urobit daky hard reset proste poradte mi daco aby som to rozbehal lebo som uz zufali Sad dakujem
72ka
Moderátor
Moderátor

PříspěvekZaslal: po březen 01, 2010 2:20 pm    Předmět: Citovat

Ahoj, nepřeplnil jsi náhodou vnitřní paměť? Myslím mnoho aplikací? To se pak stane... zažil jsem to už mnohokrát. Najede dole pruh že to startuje a pak restart a to pořád dokola. Řešení, které se mi osvědčilo: dostat se v nouzovém režimu (přes usb síť - doufám, že ji máš aktivovanou, to boot menu) na filesystem, jako root si primountis /dev/mtdblock04 tusim. Pak smazu soubor /usr/bin/skyhost - to je binarka Skype, ma asi 1,5MB jejiz smazani obvykle staci abys pak nabootoval. No a kdyz pak dobre nabootujes, tak si smaz co nepotrebujes a reinstaluj Skype - jestli ho tam vubec chces. Jinak - to je takove jen obecne. Dale rozhodne doporucuju dualboot a jet system z karty, mam rozdelenej internal 500MB system a 1,5MB zbytek a od te doby nemam zadne problemy + to, ze jednoduse zalohuji, stejne jako jsem to mel na n770.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PalmLinux -> Zkušenosti Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: